Home Page > De geschiedenis van de metro en de sneltram > De lijnkleuren van de sneltram- en metrolijnen > Alle lijnkleurcombinaties >

De lijnfilms van de sneltram- en metrolijnen

Huidige lijnfilms

Onderstaand wordt van het Belgische BN- en het Spaanse CAF-materieel getoond hoe de lijnfilms met het lijnnummer en de lijnkleur er uit zagen van de metrolijnen 50, 52, 53, 54 en sneltramlijn 51 of er uit hadden kunnen zien (zoals van sneltramlijn 58). De overige sneltramlijnen zijn nooit gerealiseerd. Hoogstens waren alleen enkele begin- en eindpunten vastgesteld.

Door te klikken op één van de plaatjes van een lijnfilm van een metrolijn die thans in exploitatie is, verschijnt een overzicht met alle stations- en/of haltenamen én de bestemmingen van de betreffende sneltram- of metrolijn:Metrolijn 50 Metrolijn 51 Metrolijn 52 Metrolijn 53 Metrolijn 54
Metrolijn 55 Metrolijn 56 Metrolijn 57 Metrolijn 58 Metrolijn 59


Door te klikken op onderstaande links kunnen de pagina's met foto's geraadpleegd worden die tonen hoe de lijnfilms en de bestemmingen van de sneltram- en metrolijnen er in de praktijk uitzien en uitzagen:

De lijnfilms van het LHB-metro-materieel

De lijnfilms van het BN-sneltram-materieel

De lijnfilms van het CAF-metro-materieel

De lijnfilms van het CAF-sneltram-materieelGekleurde lijnfilms

Na de introductie van de nieuwe metro plattegrond in 1997 hadden eigenlijk gekleurde lijnfilms toegepast moeten worden voor het metro- en sneltram-materieel. Inmiddels zijn, tegelijk met de renovatie van de stations van de Oostlijn, op alle richtingsborden op en in de stations de lijnnummers van de metro voorzien van een M, dus M50, M51, M52, M53 en M54, inclusief de respectievelijke lijnkleuren groen, oranje, blauw, rood en geel.

Door te klikken op één van onderstaande gekleurde metrolijnnummers wordt een pagina met alle stationsnamen van de huidige metrolijnen M50, M51, M52, M53 of M54 getoond. Voor de volledigheid is bovendien een pagina met alle stationsnamen van een toekomstige sneltramlijn M58 toegevoegd, die hoogstwaarschijnlijk wel nooit zal gaan rijden, maar wel op de kaart uit 2001 voorkomt, die toonde hoe het metronet er uit zou gaan zien bij de opening van de Noord/Zuidlijn in 2011.

De borden met de stationsnamen werden vervaardigd volgens het nieuwe concept dat speciaal voor de komst van de Noord/Zuidlijn (lijn M52) werd ontwikkeld. Deze nieuwe borden hebben een donkerblauwe achtergrond en voor de stationsnamen is het moderne lettertype Profile in wit gebruikt.Metrolijn 50 Metrolijn 51 Metrolijn 52 Metrolijn 53 Metrolijn 54 Metrolijn 58


Op een aparte pagina kan geraadpleegd worden hoe de gekleurde lijnfilms van de sneltram- en metrolijnen er uit hadden kunnen zien.