Home Page > De geschiedenis van de metro en de sneltram > De lijnfilms van de sneltram- en metrolijnen > Alle lijnkleurcombinaties >

De lijnfilms van het CAF-metro-materieel

Het Spaanse CAF leverde in 1997 voor de Ringlijn 37 treinstellen (serie S3 met de bedrijfsnummers 70 t/m 73 en serie M4 met de bedrijfsnummers 74 t/m 106). Serie S3 kan als sneltram ook op de Amstelveenlijn dienst doen. Het CAF-materieel voor de metro (en de sneltram) heeft zwarte koersborden. Deze pagina toont de verschillende uitvoeringen. De originele huisstijl van het CAF-materieel was beige met groene accenten en rode deuren.

In 2006 is het GVB begonnen met het toepassen van een nieuwe huisstijl. Het materieel is wit gespoten, waarbij langs het dak een blauwe band werd aangebracht als variant op het logo van het GVB. De onderzijde van de rijtuigen en alle deuren zijn eveneens blauw geworden. Inmiddels wordt de derde huisstijl aangebracht op het CAF-materieel, vergelijkbaar met het nieuwste metro-materieel van Alstom, serie M5 en serie M6, te weten zilvergrijs met rode deuren.


Foto gemaakt bij het station 'Bijlmer ArenA' door Han Schomakers, 2006

Foto gemaakt bij het station 'Bijlmer ArenA' door Martijn Roos, 2005

Foto gemaakt bij de Metro werkplaats in Diemen door onbekende fotograaf, 2006

Foto gemaakt het station 'Zuid' door onbekende fotograaf, 2014

Foto gemaakt bij het station 'Gaasperplas' Thomas Immekus, 2004

Foto gemaakt bij het station 'Van der Madeweg' door Han Schomakers, 2004

Foto gemaakt bij het station 'Amstel' door Boudewijn Deurvorst, 2013

Foto gemaakt bij het station 'Duivendrecht' door Boudewijn Deurvorst, 2013