Home Page > De geschiedenis van de metro en de sneltram > De lijnkleuren van de sneltram- en metrolijnen > Alle lijnkleurcombinaties >

Sneltramnet in 1990

Eerste ontwerp

Het schema met nummer 1 laat eigenlijk het sneltram- en metronet zien zoals dat in 1997 is gerealiseerd, maar er is een belangrijk verschil. De Ringlijn is gesloten en bestaat uit (delen van) de Geinlijn, Ringlijn en Gaasperplaslijn. De lijn naar IJburg is als aparte sneltramlijn ingetekend. Ook is al voorzien dat de Amstelveenlijn uiteindelijk in Westwijk zal eindigen.

=
Op de rails, 1994


Tweede ontwerp

Het schema met nummer 2 voegt daar de Noord/Zuidlijn aan toe die zich vertakt in een lijn naar Hoofddorp en een tweede Amstelveenlijn.


Op de rails, 1994


Derde / Vierde ontwerp

Het schema met nummer 3/4 verdubbelt de capaciteit op de Ringlijn met een tweede lijn, die aan twee kanten naar IJburg is doorgetrokken: vanaf het Centraal Station via de Piet Heintunnel en vanaf Diemen-Zuid. Er is een verlenging van de Noord/Zuidlijn naar Zaanstad en Purmerend toegevoegd en een aftakking in Amsterdam-Noord. Bovendien staan twee varianten van de lijnen naar Osdorp en de Middelveldsche Akerpolder (MAP) ingetekend.


Op de rails, 1994