Home Page > De geschiedenis van de metro en de sneltram > De lijnkleuren van de sneltram- en metrolijnen > Alle lijnkleurcombinaties >

Lijnkleuren voor de sneltram- en metrolijnen in de toekomst

Voor een toekomstige sneltram- of metrolijn tussen Zaanstad en Amstelveen Centrum, werd lijnnummer 55 gereserveerd met de combinatie geel/blauw horizontaal als lijnkleur.

Voor de geplande sneltram- of metrolijn tussen Noord en Amstelveen Westwijk, die ook gebruik zou maken van de tunnel van de Noord/Zuidlijn, werd lijnnummer 58 gereserveerd met een wit/rode kleurencombinatie naar analogie van lijn 13.


Door te klikken op de plaatjes van de lijnkleuren kan de geschiedenis van de betreffende lijn geraadpleegd worden:


Lijn 55 Lijn 58Foto gemaakt bij de halte 'Poortwachter' door Han Schomakers, 2003Foto gemaakt bij het station 'Gein' door Boudewijn Deurvorst, 2013


Ook voor de lijnnummers 56 en 57 werd alvast een lijnkleur gereserveerd. Respectievelijk wit/groen/wit verticaal en wit/groen horizontaal. Dan bleef er binnen het systeem van de lijnkleuren nog één mogelijke lijnkleur over. Dit is de wit/groene kleurencombinatie naar analogie van lijn 13. Deze kon logischerwijs gekoppeld worden aan lijn 59, waarmee de reeks van 50 t/m 59 voor de sneltram- en metrolijnen compleet was.

Door te klikken op de plaatjes van de lijnkleuren kan de geschiedenis van de betreffende lijn geraadpleegd worden:


Lijn 56 Lijn 57 Lijn 59Foto gemaakt in de Metro werkplaats in Diemen door Han Schomakers, 1998