Home Page > De lijnkleuren van de tram >

De overige lijnen

In 1929 ging lijn 24 rijden tussen het Centraal Station en de Olympiaweg. De lijnkleur werd de nieuwe combinatie van groen/wit diagonaal. Om consequent te blijven paste men deze vlakverdeling toe naar analogie van de lijnen 1, 2, 15 en 16, omdat de eindpunten van deze lijnen ook in het Zuidwestelijk deel van de stad lagen. Lijn 24 was tot 2006 de enige tramlijn waarvan de route vanaf 1929 nooit werd gewijzigd of verlengd (met uitzondering van enkele tijdelijke omleidingen).
Tussen 1932 en 1944 reed in de spits een versterking van de lijn met het lijnnummer 24R. Deze versterking eindigde niet bij het Centraal Station, maar op het Rembrandtplein.

 

Lijn 1 Lijn 2 Lijn 15 Lijn 16 Lijn 24

 


Foto gemaakt bij de halte 'Olympiaweg' in 2006 door Martijn Roos.

 

De eerste lijn 26 ging in 1945 rijden tussen het Centraal Station en de 1e Van Swindenstraat. De lijnkleur werd de nieuwe combinatie van groen/wit verticaal als samenvoeging van de kleuren van lijn 9 en 14. Lijn 9 liep voor een groot deel samen met lijn 26 en eindigde op de Middenweg ter hoogte van de Gaffelweg. Lijn 14 liep eveneens voor een groot deel samen met lijn 26 en eindigde bovendien in de 1e Van Swindenstraat. De verticale verdeling werd toegepast om congruent te blijven aan de lijnen 8 en 21 die voor de oorlog ook via de Nieuwmarkt het Centraal Station bereikten. De eerste lijn 26 werd in 1948 alweer opgeheven.

De tweede lijn 26, de nieuwe (snel)tramverbinding met IJburg -de IJtram-, is op 30 mei 2005 gaan rijden tussen het Centraal Station en de Ruisrietsingel. Als gevolg van de ontwikkelingen door uitbreidingen van IJburg met nieuwe woonhuizen en appartementen is het eindpunt van lijn 26 een keerlus door de Eva Besnyöstraat en Julius Pergerstraat geworden. Als de (ooit) geplande uitbreidingen van IJburg met nieuwe eilanden vorm gaan krijgen, dan zal lijn 26 verder doorgetrokken worden. Daarnaast wordt het aantal reizigers dat dagelijks lijn 26 gebruikt steeds groter. In de onderzoeken die de laatste jaren gedaan zijn naar de aanleg van nieuwe metrolijnen en/of uitbreiding van bestaande metrolijnen wordt ook naar de verbinding met IJburg gekeken. De tunnel die nu door lijn 26 wordt gebruikt als onderdeel van de Piet Hein-tunnel is immers een metrotunnel...

 

Lijn 9 Lijn 14 Lijn 26

 


Foto gemaakt bij de halte 'Ruisrietsingel' in 2005 door Han Schomakers.