Home Page > De lijnkleuren van de tram >

Lijnkleuren voor de tramlijnen in de toekomst

In 1989 besloot de directie van het GVB om de bestaande en toekomstige sneltram- en metrolijnen lijnnummers te geven. De lijnnummers vanaf 31 werden voor deze lijnen gereserveerd. Binnen het bedrijf werd een aantal medewerkers aan het werk gezet om voor deze lijnen bijpassende lijnkleuren te vinden. Vanaf 30 werd doorgenummerd tot 38. Dit was het aantal kleurencombinaties dat maximaal mogelijk was zonder iets nieuws te hoeven bedenken.

Een oud-medewerker van het GVB weet zich over het vaststellen van lijnkleuren nog het volgende te herinneren:

" Veel later zijn door medewerkers van het GVB lijnkleuren bedacht voor de lijnnummers, hoger dan 27. Een echte opdracht was daar niet voor. Omdat er nieuwe lijnfilms moesten worden besteld en, omdat het niet meer mogelijk was om lijn- en richtingfilms achteraf te veranderen (iets dat bij de oude linnen films wel kon) leek het een goed idee om alle nog mogelijke nummers van een kleur te voorzien en deze ook allemaal op de films te zetten. Met een matrix werden alle nog mogelijke kleurcombinaties en vlakverdelingen opgezocht. De lijnnummers 28 en 30 waren al eens door anderen van een lijnkleur voorzien. Alle overige kleur- en vlakverdelingsmogelijkheden zijn toen gekoppeld aan de nog resterende lijnnummers. Ook voor lijn 27 moest een andere kleur bedacht worden en daarbij viel de keus op de kleuren van lijn 17 en de vlakverdeling van de eerdere lijn 27.
Nadat de directie later besloot om de toekomstige metro/sneltramlijnen nummers te geven vanaf 50, zijn de lijnkleuren toen zo gekoppeld aan die nummers, dat er op gemeenschappelijke trajecten van twee metrolijnen duidelijk verschillende kleuren zouden worden gebruikt. Het Metrobedrijf van het GVB heeft intussen andere lijnkleuren bedacht, zodat de lijnkleuren, die nog op de films van de BN- en CAF-rijtuigen te zien zijn, op den duur wel zullen verdwijnen. Lijn 29 kreeg een geheel nieuwe combinatie wit/blauw diagonaal.
Overigens is het lijnnummer 5 voor de Amstelveenlijn ontstaan vanuit de wens om een bestaande combinatie te gebruiken, die al op de films aanwezig was. De afdeling Economie had lijn 11 bedacht (voor de verbinding met station Zuid), maar dan hadden alle lijnfilms aangepast moeten worden. Door te kiezen voor lijn 5 hoefde dat dus niet.
Leuk detail is dat ook werd uitgezocht wat precies de lijnkleur van lijn 22 moest zijn geweest. Dankzij het geheugen van de vader van een van de medewerkers is dat uiteindelijk gelukt.
"

 

.
Lijn 272 Lijn 28 Lijn 29 Lijn 30

 


Foto gemaakt op de Olympiaweg in 2002 door Gerrit Prins.

 


Foto gemaakt in de Remise Havenstraat in 2002 door Gerrit Prins.