Home Page > De lijnkleuren van de sneltram- en metrolijnen >

Lijnkleuren voor de sneltram- en metrolijnen in de toekomst

Voor de metrolijn tussen Noord en Station Zuid (de nieuwe Noord/Zuidlijn) werd lijnnummer 52 gereserveerd met geel/blauw verticaal als lijnkleur. De lijn gaat in 2018 rijden en het is nog steeds de bedoeling dat deze ooit naar Purmerend en/of Hoofddorp wordt doorgetrokken.

Voor een toekomstige sneltram- of metrolijn tussen Zaandam en Amstelveen Centrum, werd lijnnummer 55 gereserveerd met de combinatie geel/blauw horizontaal als lijnkleur.

Voor de geplande sneltram- of metrolijn tussen Noord en Amstelveen Westwijk, die ook gebruik maakt van de tunnel van de Noord/Zuidlijn, werd lijnnummer 58 gereserveerd met een wit/rode kleurencombinatie naar analogie van lijn 13.

 

Door op dit plaatje te klikken kan het historisch overzicht van lijn 52 worden geraadpleegd. Door op dit plaatje te klikken kan het historisch overzicht van lijn 55 worden geraadpleegd. Door op dit plaatje te klikken kan het historisch overzicht van lijn 58 worden geraadpleegd.
Lijn 52 Lijn 55 Lijn 58

 


Foto gemaakt bij de halte 'Poortwachter' in 2003 door Han Schomakers.

 


Foto gemaakt bij de halte 'Gein' 2013 door Boudewijn Deurvorst.

 

Ook voor de lijnnummers 56 en 57 werd alvast een lijnkleur gereserveerd. Respectievelijk wit/groen/wit verticaal en wit/groen horizontaal.
Dan blijft er binnen het systeem van de lijnkleuren nog één mogelijke lijnkleur over. Dit is de wit/groene kleurencombinatie naar analogie van lijn 13. Deze kan logischerwijs gekoppeld worden aan lijn 59, waarmee de reeks van 50 t/m 59 voor sneltram- en metrolijnen compleet is.

 

Door op dit plaatje te klikken kan het historisch overzicht van lijn 56 worden geraadpleegd. Door op dit plaatje te klikken kan het historisch overzicht van lijn 57 worden geraadpleegd. Door op dit plaatje te klikken kan het historisch overzicht van lijn 59 worden geraadpleegd.
Lijn 56 Lijn 57 Lijn 59

 


Foto gemaakt in de Metro werkplaats in Diemen in 1998 door Han Schomakers.