Home Page > De lijnkleuren van de sneltram- en metrolijnen >

De lijnfilms van de sneltram- en metrolijnen

Huidige lijnfilms

Onderstaand wordt van het Belgische BN en het Spaanse CAF materieel getoond hoe alle lijnfilms met het lijnnummer en de lijnkleur er uitzien.

 

Metrolijn 50 Metrolijn 51 Metrolijn 52 Metrolijn 53 Metrolijn 54
Metrolijn 55 Metrolijn 56 Metrolijn 57 Metrolijn 58 Metrolijn 59

 

Door te klikken op onderstaande links kunnen de pagina's geraadpleegd worden die tonen hoe de lijnfilms en koersborden van de sneltram- en metrolijnen er in de praktijk uitzien:

De lijnfilms van het LHB metro materieel

De lijnfilms van het BN sneltram materieel

De lijnfilms van het CAF metro materieel

De lijnfilms van het CAF sneltram materieel

 

Gekleurde lijnfilms

Na de introductie van de nieuwe metro plattegrond in 1997 hadden eigenlijk gekleurde lijnfilms toegepast moeten worden. Inmiddels zijn, tegelijk met de renovatie van de stations van de Oostlijn, op alle richtingsborden op en in de stations de lijnnummers van de metro voorzien van een M, dus M50, M51, M53 en M54, inclusief de respectievelijke lijnkleuren groen, oranje, rood en geel.
Door te klikken op één van onderstaande gekleurde metrolijnnummers wordt een pagina met alle stationsnamen van de bestaande metrolijnen M50, M53 en M54, de sneltramlijn M51 of de nieuwe metrolijn M52 getoond. Voor de volledigheid is bovendien de pagina met alle stationsnamen van sneltramlijn M58 toegevoegd die waarschijnlijk nooit zal gaan rijden, maar wel op de kaart voorkomt die toonde hoe het metronetwerk er uit zou gaan zien bij de opening van de Noord/Zuidlijn in 2011.
De borden van de stationsnamen werden vervaardigd volgens het nieuwe concept dat speciaal voor de komst van de Noord/Zuidlijn werd ontwikkeld. Deze nieuwe borden zijn donkerblauw en voor de witte stationsnamen is het moderne lettertype Profile gebruikt.

 

Metrolijn 50 Metrolijn 51 Metrolijn 52 Metrolijn 53 Metrolijn 54 Metrolijn 58

 

Op een aparte pagina kan geraadpleegd worden hoe de gekleurde lijnfilms van de sneltram- en metrolijnen er uit zouden kunnen zien.