Home Page > De lijnkleuren van de sneltram- en metrolijnen >

De lijnfilms van de sneltram- en metrolijnen

Huidige lijnfilms

Onderstaand wordt van het Belgische BN en het Spaanse CAF materieel getoond hoe alle lijnfilms met het lijnnummer en de lijnkleur er uitzien. Door te klikken op een plaatje van de lijnfilm van een sneltram- of metrolijn die thans in exploitatie is (of in exploitatie komt), verschijnt een overzicht van alle stationsnamen Ún de bestemmingen van de betreffende sneltram- of metrolijn.

 

De stationsnamen van lijn 50 De stationsnamen van lijn 51 De stationsnamen van lijn 52 De stationsnamen van lijn 53 De stationsnamen van lijn 54
De stationsnamen van lijn 58

 

Door te klikken op onderstaande links kunnen de pagina's geraadpleegd worden die tonen hoe de lijnfilms en koersborden van de sneltram- en metrolijnen er in de praktijk uitzien:

De lijnfilms van het LHB metro materieel

De lijnfilms van het BN sneltram materieel

De lijnfilms van het CAF metro materieel

De lijnfilms van het CAF sneltram materieel

 

Gekleurde lijnfilms

Na de introductie van de nieuwe metro plattegrond in 1997 hadden eigenlijk gekleurde lijnfilms toegepast moeten worden. Inmiddels zijn, tegelijk met de renovatie van de stations van de Oostlijn, op alle richtingsborden op en in de stations de lijnnummers van de metro voorzien van een M, dus M50, M51, M53 en M54, inclusief de respectievelijke lijnkleuren groen, oranje, rood en geel. Door te klikken op de plaatjes van de lijnfilms verschijnt een overzicht van alle stationsnamen Ún de bestemmingen van de betreffende sneltram- of metrolijn.

 

 

Op een aparte pagina kan geraadpleegd worden die toont hoe de gekleurde lijnfilms van de sneltram- en metrolijnen er uit zouden kunnen zien.